NTSB zegt dat de Tesla-eigenaar achter het stuur zat bij een dodelijk ongeval, in tegenspraak met lokale functionarissen.

Federale onderzoekers hebben geconcludeerd dat twee mannen die afgelopen voorjaar zijn omgekomen bij een Tesla-ongeluk in Texas op de voorstoelen van de auto zaten met veiligheidsgordels om, in tegenspraak met de eerste verklaringen van de lokale politie dat niemand het voertuig bestuurde tijdens het ongeval.

De nieuwe informatie komt uit een bericht dat de National Transportation Safety Board donderdag op zijn website heeft geplaatst en suggereert dat de bestuurder van de Tesla, een Model S-sedan, de auto niet op het rijhulpsysteem van het bedrijf had gezet, bekend als Autopilot, en naar de achterbank gegaan – iets wat andere Tesla-coureurs hebben gedaan.

Een agent van de sheriff van Harris County zei in april dat bewijsmateriaal op de plaats van het ongeval suggereerde dat niemand de auto bestuurde toen deze crashte.

In zijn bericht gaf de federale veiligheidsraad ook aan dat Tesla’s Autopilot-rijhulpsysteem waarschijnlijk niet in gebruik was toen de crash plaatsvond. Een cruciaal onderdeel van Autopilot, Autosteer genaamd, is normaal gesproken niet actief op de ongemarkeerde, residentiële wegen waar de crash plaatsvond in Spring, Texas, een voorstad ten noorden van Houston, aldus het bestuur.

Gegevens van de auto toonden aan dat de bestuurder het gaspedaal bijna helemaal had ingetrapt en dat de auto in de vijf seconden voor de crash tot 107 mijl per uur reed. De weg heeft een snelheidslimiet van 30 mph

De auto raakte in een bocht van de weg en raakte vervolgens een riool, een verhoogd mangat en een boom. Door de crash raakte het accupakket van de auto beschadigd en ontbrandde het. De brandweer had vier uur nodig om de hevige brand te blussen. De inzittenden van de Tesla – die 59 en 69 jaar oud waren – raakten dodelijk gewond door de crash en de brand, zei de veiligheidsraad.

Het bestuur merkte op dat het onderzoek nog gaande was en dat het nog steeds naar Autopilot keek; de brand die de auto verteerde na de crash; of de inzittenden de auto hebben kunnen verlaten; en of de bestuurder onder invloed was van alcohol of drugs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *