Hertz plaatst een bestelling voor 100.000 Tesla-voertuigen.

Hertz, het autoverhuurbedrijf, zei maandag dat het een bestelling had geplaatst voor 100.000 Tesla’s, een teken van groeiend momentum in de verschuiving naar elektrische voertuigen.

Tegen het einde van volgend jaar, wanneer de Tesla-bestelling is voltooid, zullen elektrische voertuigen meer dan 20 procent van het wereldwijde wagenpark van Hertz uitmaken, aldus het bedrijf.

Hertz zei dat het samenwerkte met voetbal quarterback Tom Brady om zijn EV-aanbod te promoten in een marketingcampagne.

“Elektrische voertuigen zijn nu mainstream, en we zijn nog maar net begonnen met het zien van een stijgende wereldwijde vraag en interesse”, zei Mark Fields, interim-directeur van Hertz, in een persbericht. “De nieuwe Hertz zal het voortouw nemen als mobiliteitsbedrijf, te beginnen met de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika en een verbintenis om onze EV-vloot te laten groeien en de beste huur- en oplaadervaring te bieden voor vakantiegangers en zakelijke klanten over de hele wereld. ”

Het bedrijf maakte de waarde van de deal niet bekend. Bloomberg, die het nieuws voor de aankondiging meldde, zei dat de bestelling ongeveer $ 4,2 miljard aan inkomsten voor Tesla zou genereren, wat suggereert dat Hertz bijna de nominale waarde voor de voertuigen zou betalen. Autoverhuurbedrijven vragen doorgaans hoge kortingen voor grote voertuigbestellingen.

Hertz-klanten kunnen vanaf begin november een Tesla Model 3 huren in een aantal belangrijke markten in de Verenigde Staten en Europa. Het bedrijf zei ook dat het van plan was om duizenden opladers op zijn locaties te installeren.

“Terwijl Hertz zich in de vroege stadia bevindt van het elektrificeren van zijn huurautovloot, benadrukt het feit dat Tesla een order van deze omvang krijgt, de bredere acceptatie van EV’s die naar onze mening aan de gang is als onderdeel van deze naderende groene vloedgolf die nu de VS treft,” Dan Ives, een investeerder analist bij Wedbush, zei in een onderzoeksnota.

Hertz vroeg in mei 2020 faillissement aan en werd het slachtoffer van oplopende schulden en een verwoestende klap voor zijn bedrijf als gevolg van de coronaviruspandemie. Maar het snelle economische en reisherstel zorgde voor een reddingslijn en veroorzaakte een biedingsoorlog voor het bedrijf. Hertz kwam in juni uit het faillissement, net toen het reizen in de Verenigde Staten begon te stijgen vanwege de wijdverbreide beschikbaarheid van coronavirusvaccins.

Door de faillissementsprocedure kon het bedrijf een groot deel van zijn schulden kwijtraken, waardoor het kon investeren in de modernisering van zijn vloot. De afgelopen maanden waren ook goed voor autoverhuurbedrijven in het algemeen, die voertuigen verkochten om de vroege stadia van de pandemie te overleven, maar niet in staat waren hun wagenpark zo snel weer op te bouwen vanwege het tekort aan chips dat de autoproductie heeft belemmerd. Die beperking van het aanbod, in combinatie met een reisgolf, heeft de prijzen en het gebruik van huurauto’s opgedreven.

Na maanden van aandelenhandel in de minder beperkte over-the-counter markt, kondigde Hertz deze maand ook plannen aan om zijn aandelen op Nasdaq te noteren. De aandelenkoers van Hertz steeg met 8 procent op het nieuws en die van Tesla was in de vroege handel met ongeveer 7 procent gestegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *