Amerikaanse toezichthouder stelt Tesla vragen over het uitblijven van een terugroepactie na een update van Autopilot.

De hoogste auto-veiligheidsregulator van de federale overheid onderzoekt waarom Tesla vorige maand geen terugroepactie heeft uitgegeven toen het software in zijn auto’s bijwerkte om hun vermogen om gestopte noodvoertuigen zoals politieauto’s en brandweerwagens te herkennen, te verbeteren.

De toezichthouder, de National Highway Traffic Safety Administration, heeft Tesla ook bevolen om gegevens te verstrekken over zijn Full Self-Driving-software, die een klein aantal eigenaren heeft laten testen op de openbare weg.

De NHTSA opende in de zomer een formeel onderzoek naar 12 ongevallen waarbij Tesla-auto’s die in de Autopilot-modus werkten – een rijhulpsysteem dat zelfstandig een auto kan sturen, remmen en versnellen – geen gestopte hulpdiensten konden detecteren waarvan de lichten flitsten. weinig licht.

In een brief aan Tesla op dinsdag herinnerde het bureau het bedrijf eraan dat de federale wet autofabrikanten verplicht om terugroepacties te starten als ze defecten vinden die een veiligheidsrisico vormen.

NHTSA vertelde het bedrijf om gedetailleerde informatie te verstrekken over een software-update die eind september werd verzonden en die Autopilot wijzigde en de mogelijkheid om noodverlichting te detecteren verbeterde.

De brief vertelde Tesla om aan te geven of het van plan is een terugroepactie uit te voeren met betrekking tot de update, en zo niet, eventuele juridische of technische redenen om dit te weigeren.

“Elke fabrikant die een draadloze update uitgeeft die een defect verhelpt dat een onredelijk risico vormt voor de veiligheid van motorvoertuigen, moet tijdig een begeleidend terugroepbericht indienen”, aldus het bureau in de brief.

De brief is gestuurd door Gregory Magno, het hoofd van de afdeling voertuigdefecten van de NHTSA in het bureau voor onderzoek naar defecten, aan Eddie Gates, Tesla’s directeur van veldkwaliteit.

NHTSA heeft Tesla ook bevolen om het aantal eigenaren te verstrekken die Full Self-Driving-software hebben gekregen en kopieën van eventuele overeenkomsten die het bedrijf met de eigenaren heeft. De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft Full Self-Driving beschreven als een technologie waarmee auto’s in de meeste omstandigheden autonoom kunnen rijden. Maar de software is niet in staat om een ​​auto te besturen zonder actieve betrokkenheid van een menselijke bestuurder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *