AutoNation benoemt Mike Manley als chief executive, ter vervanging van Mike Jackson.

AutoNation, de autoretailgigant, heeft Mike Manley, de voormalige chief executive van Fiat Chrysler, benoemd tot chief executive, ter vervanging van Mike Jackson, die met pensioen gaat na het grootste deel van de afgelopen 22 jaar het bedrijf te hebben geleid.

De heer Manley, 57, begint op 1 november bij AutoNation, dat meer dan 300 dealers in het hele land heeft. Hij zal worden belast met het voortzetten van de groei van het bedrijf, aangezien autodetailhandel snel verschuift van de showroom naar online verkoop, en elektrische voertuigen de manier veranderen waarop consumenten omgaan met hun auto’s en dealers.

“We hebben van kust tot kust een bewonderd en gerespecteerd bedrijf opgebouwd”, zei de heer Jackson, 72, in een verklaring. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Mike Manley AutoNation naar een nog mooiere toekomst zal leiden.”

De heer Manley groeide op in Engeland en werkte bij een dealer voordat hij techniek studeerde. In 2000 trad hij in dienst bij Chrysler – toen onderdeel van DaimlerChrysler – en werd hij hoofd van het merk Jeep door een periode van snelle groei, waarbij hij andere sleutelrollen speelde toen de automaker Fiat Chrysler werd.

Hij werd in 2018 benoemd tot chief executive van Fiat Chrysler en bekleedde die functie totdat het bedrijf fuseerde met de Franse autofabrikant Peugeot om Stellantis te worden. De heer Manley stond aan het hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten van het gefuseerde bedrijf, maar het werd onwaarschijnlijk geacht dat hij de CEO zou worden. Hij nam niet deel aan een recente strategiepresentatie van een dag waarin meer dan een dozijn topmanagers van Stellantis zijn gesproken.

De heer Jackson maakte van AutoNation een consistente winstmaker en een krachtige invloed in de auto-industrie. Hij trad in 2019 af als chief executive, maar keerde minder dan een jaar later terug in de functie toen twee opvolgers het bedrijf verlieten na korte perioden.

Tijdens zijn ambtstermijn werd AutoNation de grootste detailhandelaar van vele autofabrikanten, waaronder Ford Motor en Mercedes-Benz, waardoor het bedrijf aanzienlijke invloed kreeg op het beleid en de strategieën van verschillende grote fabrikanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *