Hete nieuwe auto’s verkopen op Pebble Beach, het land van klassiekers

PEBBLE BEACH, Californië – Het Pebble Beach Concours d’Elegance, gehouden sinds 1950, is Amerika’s vlaggenschip voor klassieke auto’s. Tientallen van ’s werelds meest begeerde auto’s worden aangekeken door duizenden scherp geklede aanwezigen en strijden om de prestigieuze Best of Show-prijs.

Veel van de autofabrikanten op de fairway aan de oceaan bij de Pebble Beach-golfbaan – Delahaye, Duesenberg, Isotta Fraschini – zijn verloren gegaan aan de geschiedenis. Maar moderne luxemerken zijn doorgedrongen tot het luxe bacchanaal dat bekend staat als Monterey Car Week: evenementen organiseren, feesten sponsoren en sportieve ritten organiseren voor hun trouwe en potentiële klanten.

Ze zijn er om hun geschiedenis te benadrukken en om te pronken met hun nieuwe instant klassiekers. “Als je kijkt naar het showgazon bij Pebble, en alle fantastisch belangrijke historische producten die er zijn, en dan het aantal Bentleys dat daar tussen zit, is het eigenlijk behoorlijk nederig”, zei Adrian Hallmark, de CEO van het merk. “Het versterkt echt de geschiedenis van het bedrijf en plaatst in de juiste context wat we hebben bereikt.”

Maar hoewel autofabrikanten graag hun legendarische verleden terugwinnen, zijn er andere, meer eigentijdse en huurlingen redenen waarom ze aanwezig zijn. Pebble Beach is een ideale gelegenheid voor leveranciers van stratosferische auto’s om contact te maken met hun doelgroep.

Een Bugatti Type 35B Grand Prix uit 1929 op de Pebble Beach-show, die bekend staat om zijn onberispelijke klassieke auto’s.Credit… Kimball Studios/Pebble Beach Concours d’Elegance

“De juiste mensen, rijke mensen van over de hele wereld, komen samen bij Pebble”, zegt Milton Pedraza van het Luxury Institute, een adviesbureau. “Mensen praten over inclusiviteit, maar bepaalde aspecten van luxe zijn bedoeld om exclusief te zijn. Ze willen gewoon gekwalificeerde kopers op evenementen als deze, en het is echt moeilijk om naar het Concours d’Elegance te gaan en niet bij uitstek gekwalificeerd te zijn.”

Of, zoals Tobias Moers, de CEO van Aston Martin, vorige maand zei vanuit de gehuurde villa van het merk aan de oceaan op het Pebble Beach-terrein: “Als het op Noord-Amerika aankomt, is iedereen die auto’s in ons segment koopt waarschijnlijk hier.”

In het afgelopen decennium hebben high-end autofabrikanten steeds meer afstand genomen van autoshows voor consumenten en zijn ze overgestapt op meer selectieve lifestyle-evenementen.

“Allereerst, als we kijken naar autoshows, behalve in Azië, zijn de bezoekersaantallen gestaag gedaald”, zei de heer Hallmark. “Maar om je een echte indicatie te geven waarom we niet naar shows gaan, zouden we 10 Pebbles kunnen doen voor de prijs van één autoshow.” Hij vervolgde: “Vroeger deden we vijf autoshows per jaar. Maar ik doe liever twee shows en twintig Pebble-achtige evenementen, waar je veel dichter bij de klanten kunt komen.”

Deze nabijheid is wederzijds voordelig. Bij auto’s van miljoenen dollars wordt de verkoop vaak gedreven door relaties en toegang. Aanwezig zijn bij de onthulling op Pebble Beach die alleen op uitnodiging door een fabrikant wordt onthuld, biedt klanten en potentiële kopers de mogelijkheid om met leidinggevenden en ontwerpers te kletsen, een beslissing te duwen die ze al geneigd zijn te nemen, of ze over de tekenlijn te duwen.

“We hebben hier acht of negen verkopers, en deze jongens kennen de klanten en de klanten waarderen dat”, zei de heer Moers. “Ze kunnen hun vertegenwoordiger van Aston Martin spreken. En ze kennen ze. Ze hebben een relatie.”

Deze relaties zorgen voor een meetbaar rendement op de investering. Tijdens de laatste Car Week, in 2019, bracht Bentley 100 nieuwe auto’s mee om hun bezoekers uit te lenen en om hen naar evenementen te rijden. “We boden die auto’s aan aan alle 500 klanten die kwamen, als iemand ze wilde kopen, en we hadden mensen die om hen vochten”, zei de heer Hallmark. “Ik denk dat we er ongeveer 80 hebben verkocht.” Voor een merk dat minder dan 3.000 auto’s per jaar in Amerika verkoopt en wiens goedkoopste voertuig begint bij $ 165.000, is dat een behoorlijk solide week. De verkopen van Aston Martin’s Car Week bevinden zich “in een vergelijkbare marge”, zei de heer Moers. “Misschien nog hoger.”

Toen ik een jongen was in Detroit, in de jaren 70 en 80, werden de schatten van de Detroit Auto Show gevonden in de kelder van Cobo Hall. Maar zal de toegang tot droomauto’s uiteindelijk worden beperkt tot degenen die zich al een ticket van $ 500 voor een concours kunnen veroorloven?

“Sociale media, dat is het belangrijkste”, zegt de heer Moers. “Je raakt verloofd met de kinderen daar.” Hij voegde eraan toe: “Er zijn zorgen dat je met Instagram je potentiële klanten misschien niet zult bereiken. Maar waarschijnlijk met de prospects, de klanten voor de volgende generatie.”

Om verkoop te genereren en niet alleen interesse, is meer nodig dan sommige posts op sociale media. “Ik denk dat het een veel intiemere, op relaties gerichte aankoop zal zijn, vooral in het hogere segment”, zei dhr. Pedraza. “Je ziet de auto’s online, je gaat aan de slag met augmented reality of virtual reality-ervaringen. U gaat een aanzienlijke uitgave doen, dus u zult de auto persoonlijk testen. Maar de merken komen naar de klant. Dit soort conciërgeservice gaat zich steeds verder uitbreiden.”

Auto’s onthuld op Pebble Beach

Bijna een dozijn high-end autofabrikanten onthulden concept- en productieklare voertuigen op Pebble Beach. Hier zijn enkele hoogtepunten.

De Aston Martin Valkyrie Spider begint bij ongeveer $ 2,75 miljoen, vóór aanpassing. Krediet… Aston Martin

Aston Martin Valkyrie Spider: De Valkyrie is een limited edition Formule 1-auto voor op de weg, met radicale aerodynamica en techniek, en een schreeuwende 1100 pk sterke hybride benzine-elektrische V-12-motor. De Valkyrie Spider heeft een verwijderbaar dakpaneel, voor een meer viscerale ervaring. Er zullen er slechts 85 worden gemaakt en elk zal beginnen bij ongeveer $ 2,75 miljoen, vóór aanpassing.

De Audi Sky Sphere Concept is een transformator, met geavanceerde rijtechnologie.Credit…Audi

Audi Sky Sphere Concept: Audi’s visie op onze elektrische toekomst grijpt terug op het verleden van het merk uit de jaren dertig met deze op art-deco geïnspireerde converteerbare tweezitter. Met een elektromotor van 623 pk en zeer geavanceerde rijhulptechnologieën is hij bedoeld als zowel een sportieve rijdersauto als een semi-autonome Grand Tourer. Wanneer de robots het overnemen, verdwijnt het stuur en wordt de wielbasis met bijna 10 centimeter groter voor een verfijnder profiel en rijgedrag.

Bentley maakt een dozijn reproducties van $ 2,1 miljoen van zijn Blower uit de jaren 1920. Krediet… Bentley

Bentley Blower Voortzetting/Bacalar: Bentley toonde het verband tussen zijn erfgoed en zijn toekomst. Het toonde een voortzettingsreeks van zijn race-bewezen, supercharged 1920 Blower. Twaalf $ 2,1 miljoen reproducties van deze oude auto’s zullen stuk voor stuk in de fabriek worden nagebouwd. Er wordt voor allemaal gesproken. Het toonde ook zijn nieuwe Bacalar, een dakloze, limited edition, $ 1,9 miljoen koolstofvezel tweezitter die herinnert aan het door het merk gebouwde verleden. Alle 12 zijn ook verkocht.

Bugatti’s Bolide baanwagenconcept heeft een 16-cilinder, quad-turbomotor. Credit… Bugatti

Bugatti Super Sport/Bolide: De Franse autofabrikant Bugatti produceert enkele van de duurste auto’s ter wereld, met het goedkoopste Chiron-model vanaf $ 3 miljoen. Het toonde zijn nieuwe Chiron Super Sport, een raket van bijna $ 4 miljoen die 273 mijl per uur kan bereiken. Maar het onthulde ook plannen om een ​​beperkte oplage van de Bolide te produceren, een concept voor een circuitauto met een uitgeklede en lichtere carrosserie en een verbeterde versie van zijn monsterlijke 16-cilinder, quad-turbomotor, met een vermogen van 1.825 paarden.

De Ferrari 296 GTB, voor ongeveer $ 250.000, voegt nog een hybride toe aan zijn line-up. Krediet … Ferrari

Ferrari 296 GTB: Ferrari introduceerde dit jaar zijn eerste plug-in hybride supercar, de $ 625.000 SF90 Stradale. Het voegt nu deze hybride sportwagen van ongeveer $ 250.000 toe aan zijn batterij-opgevoede line-up. De GTB heeft het typisch aantrekkelijke ontwerp van Ferrari, met een compact formaat en een lager gewicht dan zijn grotere broers en zussen, en hij levert 818 pk uit een V-6-motor en een elektromotor.

De Gemera is de eerste vierzitter van Koenigsegg.Krediet…Koenigsegg

Koenigsegg Gemera: De Zweedse supercarmaker Koenigsegg introduceerde zijn eerste auto met vier zitplaatsen, de Gemera van 1,7 miljoen dollar, in Monterey. Dit nieuwe voertuig, dat een categorie initieert die het de Mega GT noemt, biedt ruimte voor vier passagiers en hun bagage, zonder in te boeten op buitensporige prestaties. Met 1.700 pk uit drie elektromotoren en een kleine driecilindermotor (bekend als de TFG, Tiny Friendly Giant) zal hij goed zijn om in minder dan 2 seconden naar 60 mijl per uur te lanceren, en een elektrisch bereik van meer dan 30 mijl hebben .

De Countach LPI 800-4 is Lamborghini’s manier om 50 jaar Countach te vieren. Krediet… Lamborghini

Lamborghini Countach LPI 800-4: Lamborghini vierde de 50e verjaardag van wat misschien wel de meest iconische en buitensporige supercar is, de Countach, door een nieuw model met dezelfde naam te onthullen. Net als het origineel heeft hij een brullende V-12-motor, een hoekige, wigvormige styling, driehoekige luchtinlaten aan de zijkant en een achterruit met lamellen. In tegenstelling tot het origineel heeft hij vierwielaandrijving, een geautomatiseerde zevenversnellingsbak, een mild elektrisch hybride hulpsysteem en een prijskaartje van $ 2,64 miljoen. Er worden er maar 112 van gemaakt.

De Emira, de instapsportwagen van Lotus, begint bij ongeveer $ 75.000. Krediet… Lotus

Lotus Emira: Beroemd om een ​​productieproces dat het aftrekken van gewicht prefereert boven het toevoegen van krachtcentrales van wapenkwaliteit, heeft Lotus een klein maar gepassioneerd publiek gevonden in Amerika. Zijn nieuwste sportwagen op instapniveau, de Emira, volgt deze formule. De swoopy, ongeveer $ 75.000 tweedeurs, zal een lenig rijgedrag en een keurig Brits uiterlijk hebben, evenals de laatste interne verbrandingsmotoren van het merk voordat het overgaat op volledig elektrisch vermogen.

McLaren’s $ 225.000 Artura is de eerste plug-in hybride supercar.Credit…McLaren

McLaren Artura: McLaren heeft naam gemaakt als een technologisch geavanceerde racegroep, maar in de afgelopen tien jaar hebben zijn prachtige wegauto’s geconcurreerd op gras dat wordt uitgezet door Ferrari en Lamborghini. De Artura van $ 225.000 is de eerste plug-in hybride supercar van het merk, met een twin-turbo V-6-motor en een elektromotor die samen 671 pk produceren, goed voor sprints van 3 seconden van 0 naar 60 en een topsnelheid van meer dan 200 mijl per uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *