GM breidt terugroepactie Chevrolet Bolt uit vanwege bezorgdheid over batterijbrand

General Motors zei vrijdag dat het zijn terugroepactie van elektrische Chevrolet Bolt-auto’s uitbreidt waarvan is vastgesteld dat ze het risico lopen oververhit te raken en in brand te vliegen als gevolg van fabricagefouten.

Het bedrijf zei dat het bouten terugroept van de modeljaren 2020 tot 2022 en een paar 2019-bouten die niet onder een eerdere terugroepactie vielen. De verhuizing betekent dat alle 141.000 bouten die GM heeft geproduceerd – teruggaand naar het model van 2017 – worden teruggeroepen.

De problemen van The Bolt zijn een tegenslag van GM en zijn chief executive, Mary T. Barra, die zwaar gokt dat consumenten de komende jaren snel zullen overschakelen op elektrische voertuigen. Het bedrijf is van plan om van 2020 tot 2025 $ 35 miljard uit te geven aan elektrische en autonome voertuigen, vier batterijfabrieken in de Verenigde Staten te bouwen en tegen 2035 de productie van auto’s en vrachtwagens op benzine te beëindigen.

GM zei dat de stap die vrijdag werd aangekondigd het bedrijf $ 1 miljard zou kosten bovenop de $ 800 miljoen die het had toegewezen voor eerdere terugroepacties van Bolt. Het zei ook dat het terugbetaling zou vragen van zijn batterijleverancier, LG Chem.

“In de overgang naar een volledig elektrische toekomst weten we dat het opbouwen en behouden van vertrouwen van cruciaal belang is”, zei Doug Parks, executive vice president bij de automaker, in een verklaring. “GM-klanten kunnen vertrouwen op onze toewijding om stappen te ondernemen om de veiligheid van deze voertuigen te waarborgen.”

Het bedrijf wil de komende jaren 30 elektrische voertuigen introduceren, waaronder 20 in de Verenigde Staten, allemaal met een nieuw, modulair batterijontwerp dat anders is dan de packs die in de Bolt worden gebruikt.

“We denken echt dat we een strategie hebben waarmee we hogere inkomsten, operationele efficiëntie en een verbeterde en uitstekende klantervaring kunnen genereren”, zei mevrouw Barra deze maand in een telefonische vergadering. Het nieuwe batterijsysteem, Ultium genaamd, zal naar verwachting minder kosten en voertuigen in staat stellen verder te reizen, zei ze.

“Het geeft ons flexibiliteit en schaalbaarheid waardoor we de EV’s die we in de hele portfolio op de markt gaan brengen, kunnen versnellen”, voegde mevrouw Barra eraan toe.

Het eerste model dat het nieuwe batterijsysteem gebruikt, is een luxe GMC Hummer-sportwagen die binnenkort in productie gaat. Het zal worden gevolgd door een elektrische Cadillac Lyriq SUVGM werkt ook aan een batterij-aangedreven versie van zijn Chevrolet Silverado pick-up truck.

Andere autofabrikanten volgen soortgelijke strategieën om over te stappen van verbrandingsmotoren. Zowel Ford Motor als Volkswagen hebben bedragen begroot die vergelijkbaar zijn met die van GM voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Ford heeft een elektrische SUV geïntroduceerd, de Mustang Mach-E, en verwacht volgend jaar een elektrische versie van zijn F-150 pick-up truck toe te voegen.

Volkswagen is begonnen met de verkoop van zijn eigen elektrische SUV, de ID.4, en voert de productie op met de bouw van het voertuig in zijn fabriek in Chattanooga, Tennessee.

Het koelen en regelen van voertuigaccu’s is een uitdaging gebleken voor autofabrikanten. De hoge spanning in de batterijen genereert enorme hitte, en branden branden doorgaans met grote intensiteit en het kan uren duren voordat ze gedoofd zijn.

Tesla-auto’s zijn in brand gevlogen vanwege oververhitting in hun batterijsystemen. Hyundai heeft onlangs een klein aantal elektrische Kona SUV’s teruggeroepen om batterijen te vervangen.

De uitbreiding naar de Bolt-terugroepactie omvat 73.000 voertuigen, waarvan 60.000 in de Verenigde Staten. Een maand geleden had een terugroepactie betrekking op 2017-19-modellen, in totaal 68.000 auto’s, waaronder ongeveer 51.000 op de Amerikaanse markt.

De verhuizing op vrijdag is de derde fix in het afgelopen jaar met betrekking tot de Bolt. In november bood het bedrijf aan om software toe te voegen om de bezorgdheid weg te nemen dat sommige van de hoogspanningsbatterijen “een risico op brand kunnen vormen wanneer ze volledig of bijna volledig zijn opgeladen”, aldus de National Highway Traffic Safety Administration.

Na die terugroepactie hebben zich twee branden voorgedaan, waaronder één in een Bolt met de bijgewerkte software.

De teruggeroepen bouten gebruiken batterijpakketten die in Zuid-Korea zijn gemaakt door LG Chem, dat een joint venture heeft gevormd met GM die batterijfabrieken bouwt in Ohio en Tennessee en verwacht andere te bouwen terwijl de autofabrikant nieuwe elektrische modellen uitrolt. GM en LG zijn van plan om nog twee batterijfabrieken in de Verenigde Staten toe te voegen, maar de locaties zijn nog niet gekozen.

GM en LG Chem hebben de branden in verband gebracht met twee fabricagefouten die zelden voorkomen. De bedrijven hebben ontdekt dat er kortsluiting kan optreden als een anodelipje scheurt tijdens de productie en als een scheidingswand tussen batterijcellen wordt opgevouwen. Onder de terugroepactie is GM van plan om de defecte batterijmodules te vervangen.

LG Chem was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *