Lordstown Motors zegt dat het waarschijnlijk dit jaar met slechts ‘beperkte productie’ van zijn elektrische vrachtwagen zal beginnen.

Lordstown Motors, de start-up van elektrische pick-up met contant geld, zei woensdag dat het pas eind september met “beperkte productie” zal beginnen en verwacht dat dit de rest van dit jaar het geval zal zijn.

Het bedrijf gaf in een publicatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal aan dat het nog steeds geld nodig had om zijn uiteindelijke productiedoelstellingen te halen. Lordstown zei dat het eind juni $ 366 miljoen in contanten bij de hand had en verwachtte eind september niet meer dan $ 275 miljoen beschikbaar te hebben, tenzij het met nieuwe financiering komt.

Lordstown heeft eerder gezegd dat het zonder nieuwe financieringsbronnen mogelijk niet in staat zal zijn om door te gaan als een ‘going concern’.

Het rapport komt na een tumultueus jaar voor Lordstown. De verwachtingen voor de start-up groeiden nadat het was gefuseerd met DiamondPeak Holdings, een geldrijk bedrijf voor speciale doeleinden onder leiding van een Wall Street-vastgoedinvesteerder, die belde met ongeveer $ 700 miljoen om te financieren de overeenkomst.

Het bedrijf heeft in amper zes maanden tijd bijna de helft van dat geld opgebruikt. Het zei dat het overweegt ruimte te maken om “extra productiepartners te huisvesten” in een fabriek van 6,2 miljoen vierkante meter in Ohio die het van General Motors heeft overgenomen.

Het bedrijf, dat nog geen vrachtwagen heeft geproduceerd, zei in het tweede kwartaal $ 108 miljoen te hebben verloren.

Lordstown zit sinds maart in een neerwaartse spiraal, toen een onderzoeksbureau een kritisch rapport uitbracht over de beweringen van het bedrijf dat het 100.000 in pre-orders had voor zijn nog te bouwen truck. Het bedrijf heeft sindsdien bekendgemaakt dat het wordt onderzocht door federale openbare aanklagers in New York en door de Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf probeerde deze zomer zijn fortuin nieuw leven in te blazen door een nieuw managementteam aan te stellen na het ontslag van Steve Burns, de oprichter en CEO. Lordstown, dat investeerders heeft gewaarschuwd dat er contant geld nodig is om te kunnen blijven opereren, sloot een deal om periodiek aandelen te verkopen aan een investeringsmaatschappij uit New Jersey om tot 400 miljoen dollar op te halen.

Maar experts in de auto-industrie beweren dat Lordstown veel meer geld nodig zal hebben om zijn pick-up, die het Endurance noemt, te produceren op een schaal die hem commercieel levensvatbaar zou maken.

De aandelen van Lordstown zijn gekelderd sinds de lente, toen het werd verhandeld voor een bijna recordprijs van ongeveer $ 31 per aandeel. Het sloot woensdag op $ 5,58.

Eerder deze week maakte Workhorse Group, een andere fabrikant van elektrische voertuigen, bekend dat het meer dan 70 procent van zijn oorspronkelijke belang van 10 procent in Lordstown had verkocht, voor ongeveer $ 79 miljoen – $ 52 miljoen minder dan de aandelen oorspronkelijk waren gewaardeerd.

Workhorse was een vroege investeerder in Lordstown, deels omdat de heer Burns al lange tijd de CEO van Workhorse was voordat hij begin 2019 vertrok om Lordstown op te richten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *