GM vaardigt een nieuwe terugroepactie van Chevrolet Bolts uit wegens een batterijbrandgevaar.

General Motors roept in de Verenigde Staten bijna 51.000 elektrische auto’s van Chevrolet terug waarvan is vastgesteld dat de batterijmodules het risico lopen in brand te vliegen.

De terugroepactie heeft betrekking op Chevrolet Bolts van de modeljaren 2017 tot 2019 en komt na een eerdere terugroepactie om software toe te voegen die is ontworpen om te voorkomen dat de batterijen van de auto oververhit raken. Sinds de eerste terugroepactie zijn er twee branden gemeld, waaronder een in een Bolt met de bijgewerkte software.

De teruggeroepen bouten maken gebruik van batterijpakketten die in Zuid-Korea zijn gemaakt door LG Chem, een nauwe partner in de strategie voor elektrische voertuigen van GM.

GM en LG Chem koppelden de branden aan twee fabricagefouten die in zeldzame gevallen aanwezig kunnen zijn in cellen in het batterijpakket van de Bolt, zei de automaker in een verklaring. GM is van plan batterijmodules met defecte cellen te vervangen.

Zolang er geen vervangende modules beschikbaar zijn, heeft het bedrijf eigenaren geadviseerd de auto’s niet in garages of in de buurt van gebouwen te parkeren en de accu’s niet volledig op te laden.

“Experts van GM en LG hebben de gelijktijdige aanwezigheid van twee zeldzame fabricagefouten in dezelfde batterijcel geïdentificeerd als de hoofdoorzaak van batterijbranden in bepaalde Chevrolet Bolt EV’s”, aldus het bedrijf. “Als onderdeel van deze terugroepactie zal GM defecte batterijmodules in de terugroeppopulatie vervangen. We zullen klanten op de hoogte stellen wanneer vervangende onderdelen klaar zijn.”

GM gaat de productie van elektrische voertuigen opvoeren. Het is van plan om de komende jaren meer dan twee dozijn modellen op de Amerikaanse markt te introduceren en bouwt verschillende batterijfabrieken in een joint venture met LG. GM heeft gezegd te hopen dat de verkoop van elektrische voertuigen binnen ongeveer tien jaar een grote vlucht zal nemen en de verkoop van benzineauto’s en lichte vrachtwagens zal overtreffen.

Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld de productie van voertuigen met verbrandingsmotor tegen 2035 te beëindigen.

De National Highway Traffic Safety Administration opende oorspronkelijk een onderzoek naar branden waarbij de Bolt betrokken was afgelopen herfst en gaf vorige week een nieuwe waarschuwing uit. De oorspronkelijke terugroepactie werd in november uitgegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *