Volkswagen werpt Bugatti, maker van over-the-top sportwagens

Volkswagen zei maandag dat het de controle over Bugatti opgaf, de legendarische autofabrikant wiens absurd dure hypercars worden aanbeden door liefhebbers, maar onlogisch leek bij een bedrijf dat beter bekend staat om zuinige Golfs en Passats.

Bugatti, wiens Chiron-model begint bij bijna $ 3 miljoen, wordt onderdeel van een joint venture tussen Volkswagen’s Porsche-eenheid en Rimac, een jong Kroatisch bedrijf dat naam heeft gemaakt met ontwerp- en engineeringprojecten voor grote autofabrikanten.

Rimac krijgt 55 procent van de joint venture, bekend als Bugatti-Rimac, en Porsche krijgt 45 procent. Mate Rimac, de 33-jarige oprichter van Rimac, wordt de chief executive. De bedrijven maakten geen financiële voorwaarden bekend.

De deal maakt een belangrijke erfenis ongedaan van Ferdinand Piëch, die Volkswagen twee decennia lang domineerde en het bedrijf uitbouwde tot een wereldwijd imperium. Volkswagen’s aankoop van Bugatti uit het faillissement in 1998, lang voordat het eigenaar was van Porsche, werd door de heer Piëch algemeen gezien als een toegeeflijkheid met twijfelachtige zakelijke logica. Naar eigen zeggen kwam de heer Piëch, destijds de CEO van Volkswagen, op het idee nadat een van zijn zonen een model van een vintage Bugatti in een souvenirwinkel had bewonderd terwijl het gezin op vakantie was in Spanje.

Oliver Blume, de CEO van Porsche, erkende maandag dat de deal een afleiding voor Volkswagen wegneemt en het bedrijf in staat stelt zich te concentreren op belangrijkere taken. Deze omvatten het overschakelen op de productie van elektrische voertuigen en het overwinnen van de gevolgen van een emissieschandaal.

Ondanks prijskaartjes die voor modellen in beperkte oplage meer dan $ 10 miljoen kunnen bedragen, en bezitters van beroemdheden zoals de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo en de entertainer Jay Leno, heeft Bugatti chronisch geld verloren.

“Het is de enige manier om Bugatti te ontwikkelen voor een winstgevende toekomst”, zei Lutz Meschke, financieel directeur van Porsche, over de joint venture.

Maar de onderneming stelt Porsche in staat om zijn hand in het bedrijf te houden en te profiteren van technologische innovaties, zei de heer Blume. Porsche is zelf een legendarisch sportwagenmerk, maar veel van zijn modellen worden verkocht voor minder dan $ 100.000 en het is een gestage geldmaker geweest voor Volkswagen.

De heer Rimac zei dat Bugatti zal beginnen over te schakelen op elektrische voertuigen, maar de komende jaren auto’s met verbrandingsmotoren zal blijven verkopen. Het huidige vlaggenschip van Bugatti is de Chiron, die is uitgerust met een 16-cilinder benzinemotor met 1500 pk en een topsnelheid van 480 kilometer per uur.

De heer Rimac richtte het bedrijf dat zijn naam draagt ​​in 2009 op met het idee om een ​​sportwagen te bouwen, zei hij maandag. Het bedrijf werd een leverancier van technologie aan grotere autofabrikanten om te kunnen overleven. Porsche is ook aandeelhouder van Rimac, net als Hyundai.

Tot nu toe heeft Rimac slechts een paar prototypes verkocht, maar hij bereidt zich voor op de verkoop van een elektrische sportwagen, de Nevera genaamd, die in minder dan twee seconden van 0 naar 60 mph kan gaan.

Toekomstige Bugatti’s zullen compleet andere voertuigen zijn dan de Nevera, zei Rimac, met meer nadruk op functies zoals het weelderige lederen interieur waar Bugatti’s om bekend staan. “We hebben niet alles zelf bedacht”, zei hij.

Bugatti heeft een lange geschiedenis van het verliezen van geld. Het bedrijf werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door Ettore Bugatti, die kunst studeerde en zichzelf autotechniek leerde. Een van de beroemdste auto’s van het bedrijf was de Bugatti Type 41 Royale. Het werd voor het eerst verkocht in 1926, werd aangedreven door een aangepaste vliegtuigmotor en had een topsnelheid van 100 mph – in die tijd ongehoord. Maar er werden er maar een paar gebouwd en ze waren niet winstgevend, een chronisch probleem voor het bedrijf. Bugatti ging een paar jaar na de dood van de heer Bugatti in 1947 failliet. In de daaropvolgende decennia waren er kortstondige pogingen om de productie nieuw leven in te blazen, maar Bugatti was niet veel meer dan een merknaam toen Volkswagen het kocht.

Bugatti-Rimac zal gevestigd zijn in Zagreb, maar blijft aanwezig in Molsheim in de Franse Elzas, waar de voormalige villa en het landgoed van Ettore Bugatti dienst doen als bedrijfsuitstalraam en werkplaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *