Die alledaagse oude Honda’s en Toyota’s zijn opeens een verzamelobject geworden

Geweldige voorbeelden van ietwat alledaagse auto’s, die van de ouders en grootouders van Gen Xers en millennials, zijn plotseling verzamelobjecten geworden en worden voor duizenden dollars meer verkocht dan ongeveer twee jaar geleden.

Net zoals online zoekopdrachten naar recepten voor comfortvoedsel tijdens de pandemie enorm zijn gestegen, zijn de populariteit van het auto-equivalent, vintage Toyota-pickups, Honda Accords, Acura Legends en Volvo-wagens, voertuigen die vroeger overal waren, de nieuwste rage in het verzamelen van auto’s.

“Tijdens het hoogtepunt van de pandemie konden mensen niet uit eten gaan of reizen en stelden ze de vraag: ‘Waar kan ik geld in stoppen waar ik van kan genieten?'”, zegt Doug DeMuro, eigenaar van de veilingsite Cars and Bids. Blijkbaar was een antwoord auto’s uit de jaren tachtig en negentig.

Zo hield een 40-jarige vierdeurs Honda Accord vorig jaar een furieuze veiling op de veilingsite Bring a Trailer. Het openingsbod was $ 2.100, maar dat was nog maar het begin voor de mooi bewaard gebleven Accord Special Edition van de eerste generatie uit 1981.

Op de tweede dag van de zevendaagse veiling waren de biedingen al meer dan $ 10.000. Op de laatste dag plaatsten drie mensen meerdere biedingen en stopten niet totdat de prijs $ 21.000 had bereikt (en een koperspremie van 5 procent voor het veilingbedrijf). Om dat in context te plaatsen: een vierdeurs Accord kostte in 1981 ongeveer $ 8.000.

De hoge biedingen voor het Accord waren verre van een anomalie.

“Ze zijn heter dan ooit tevoren, alleen al vanwege de nostalgische factor,” zei dhr. DeMuro. “Het is eigenlijk makkelijker om een ​​mooie Ferrari uit de jaren ’80 of ’90 te vinden dan een Honda Civic of een Dodge Caravan van hetzelfde jaartal”, vervolgde hij. “Bijna iedereen zorgde goed voor hun Ferrari, maar niemand nam de moeite om de ‘wegwerp’-auto’s te behouden.”

Een Toyota pick-up uit 1990 verkocht in juni voor $ 29.999 op Bring a Trailer.Credit…Bring a Trailer

De ironie van de eens zo gewone auto’s die zeldzaam worden, gaat niet verloren aan potentiële kopers.

“Als er echt geweldige exemplaren te koop komen, bieden mensen met een gevoel van urgentie, omdat je niet weet of je een kans krijgt op een ander exemplaar,” zei de heer DeMuro. Myron Vernis, een verzamelaar uit Ohio, had zijn oog laten vallen op een smetteloos voertuig dat populair was bij kampeerders en handelaars: een Dodge B-2500-busje uit 1995. Het kostte meneer Vernis drie jaar om een ​​zeldzame camper-ombouw B-2500 te vinden, met zijn originele groenblauwe tapijt uit de jaren 90 en twee 13-inch kathodestraalbuistelevisies.

Hoewel de heer Vernis de Dodge dit jaar in een privétransactie heeft gekocht, is hij een volgeling van online veilingsites. Hij zei dat de pandemie tot impulsaankopen heeft geleid. “Het was een perfecte storm van nostalgie, gemak en besteedbaar inkomen.”

De rode draad, zei meneer Vernis, was het off-the-radar karakter van de auto’s. Weinig verzamelaars hadden bijvoorbeeld gedacht dat de Merkur Schorpioen een nieuwkomer zou worden. Het was een in Duitsland gebouwde Ford Scorpio-sedan die werd aangepast voor de Amerikaanse markt en bij Mercury-dealers werd verkocht als een potentiële concurrent van BMW en Audi. De auto was niet onaantrekkelijk of slecht, maar het was een verkoopflop en verdween al na een paar modeljaren.

Toen verscheen eind vorig jaar een model uit 1989 met slechts 19.300 mijl op Cars and Bids. De heer DeMuro zei tijdens de veiling: “Als je ooit op zoek bent geweest naar iets dat de prijs van ‘vreemdste, meest onbekende auto’ bij auto’s en koffie zal winnen, dan is dit het wel. Het is waarschijnlijk de mooiste die er op dit moment bestaat.”

De prijs van het hebben van de mooiste Merkur Schorpioen eind 2020 was $ 12.500, ongeveer 10 keer wat een vervallen exemplaar op Craigslist werd verkocht.

De heer DeMuro zei dat het vaak leek alsof verzamelaars op zoek waren naar auto’s die ze ofwel niet konden betalen toen ze nieuw waren, of die eigendom waren van hun familie, zoals de Acura Legend Coupe. Acura was de voorhoede van de Japanse beweging om meer luxe merken te verkopen die later Lexus en Infiniti voortbrachten. De Legend was het eerste product van Honda’s luxe merk.

Vroege Legend sedans uit de jaren 80 zijn nu moeilijk te vinden, vooral de tweedeursversie. In januari bood Bring a Trailer een exemplaar van 35.000 mijl uit 1988 aan dat eruitzag alsof het net de showroom had verlaten. De winnende bieder, voor $ 15.000.

De Legend en de Accord uit 1981 werden gekocht door Gary Duncan, een Japanse autoverzamelaar uit Virginia die een verleden heeft met het merk.

“Ik ben al 44 jaar Honda-dealer en sinds 1988 Acura-dealer”, zei de heer Duncan. “Ik koop elke Japanse auto met een lage kilometerstand die ik kan vinden voor mijn persoonlijke verzameling. Ik denk dat de Legend Coupe uit 1988 de mooiste Acura-coupé van allemaal was, en de Accord-sedan uit 1981, Special Edition, is ongelooflijk zeldzaam. Ik moest het gewoon hebben, wat er ook gebeurde.”

Sommige kopers rijden er echt mee en laten ze zien. Bradley Brownell, de mede-oprichter van Radwood, een autoshow voor voertuigen die van 1980 tot 1999 zijn gebouwd, zei dat de auto’s toegankelijker en herkenbaarder waren voor de meeste mensen.

“Ze zijn ook modern genoeg om elke dag te rijden, maar ouderwets genoeg om er echt aan te kunnen werken,” zei hij.

Ze zijn ook in staat om een ​​menigte te trekken.

“Als je wilt weten hoe het is om in een exotisch tijdperk te rijden, zoals een Lamborghini Diablo, dan zijn er genoeg blogs en YouTube-video’s,” zei de heer Brownell. “Niet zozeer voor een Chevy Cavalier of een Toyota Tercel, daarom zie je in veel gevallen meer mensen rond zulke auto’s verzamelen, met de opmerking dat ze vroeger overal waren, maar de auto op de show is misschien de eerste schone die iedereen in tientallen jaren heeft gezien.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *