GM stemt in met strengere federale beperkingen die gericht zijn op het bestrijden van klimaatverandering.

General Motors vertelde woensdag aan de Biden-administratie dat het zou instemmen met strengere federale regels voor brandstofverbruik en uitlaatvervuiling, in de trant van wat Californië al heeft afgesproken met vijf andere autobedrijven.

De stap is een stap verwijderd van de grootste autofabrikant van het land van zijn positie tijdens de regering-Trump, toen GM’s chief executive, Mary Barra, president Donald J. Trump vroeg om de regels voor autovervuiling uit het Obama-tijdperk te versoepelen.

President Biden probeert die beperkingen opnieuw in te voeren als onderdeel van zijn inspanningen om de klimaatopwarmende vervuiling te verminderen, en hij hoopt volgende maand nieuwe ontwerpregels voor autovervuiling voor te stellen.

Mevr. Barra stopte met het onderschrijven van de wens van de heer Biden om de autovervuilingsnormen uit het Obama-tijdperk volledig opnieuw in te voeren of te versterken, die tot op heden het sterkste beleid zijn dat ooit door de federale regering is opgelegd om klimaatverandering te bestrijden. En ze vroeg de regering ook om de federale regels aan te vullen met bepalingen die stimulansen zouden geven aan autobedrijven die in elektrische voertuigen investeren, hoewel ze niet specificeerde wat die stimulansen zouden moeten zijn.

Slechts enkele weken na de verkiezing van de heer Biden, liet mevrouw Barra de steun van haar bedrijf aan de inspanningen van de regering-Trump om de Californische regels inzake uitlaatemissies teniet te doen, vallen. En dagen na de inauguratie van de nieuwe president kondigde ze aan dat haar bedrijf na 2035 alleen voertuigen zal verkopen die geen uitstoot hebben, een doelstelling die in lijn is met de belofte van de heer Biden om de uitstoot van de Verenigde Staten tegen 2030 met 50 procent te verminderen ten opzichte van het niveau van 2005.

Deze week schreef mevrouw Barra in een brief aan Michael S. Regan, het hoofd van het Environmental Protection Agency: “GM steunt de emissiereductiedoelstellingen van Californië tot en met modeljaar ’26”, en voegde eraan toe: “de auto-industrie begint een ingrijpende transitie omdat we ons steentje bijdragen om de klimaatverplichtingen van het land na te komen.”

De klimaatregels uit het Obama-tijdperk, die GM probeerde te versoepelen, verplichtten autofabrikanten om tegen 2025 voertuigen te bouwen met een gemiddeld brandstofverbruik van 54,5 mijl per gallon. De regels zouden gedurende de levensduur van de voertuigen ongeveer zes miljard ton planeetverwarmende koolstofdioxidevervuiling hebben geëlimineerd. De heer Trump heeft de normen van de heer Obama teruggedraaid van 54,5 mijl per gallon in 2025 naar 40 mijl per gallon en heeft de wettelijke bevoegdheid van Californië ingetrokken om zijn eigen norm op staatsniveau vast te stellen.

Californië bereikte een afzonderlijke deal met Honda, Ford, Volkswagen, BMW en Volvo, op grond waarvan ze hun gemiddelde brandstofverbruik tegen 2026 zouden moeten verhogen tot ongeveer 51 mijl per gallon.

Mevrouw Barra zei dat haar bedrijf die normen nu op federaal niveau zou ondersteunen – naast een programma om een ​​of andere vorm van krediet of stimulans te geven aan fabrikanten van elektrische voertuigen zoals haar eigen bedrijf.

De onderhandelingen over de nieuwe normen voor autovervuiling zijn aan de gang naast de besprekingen van het Witte Huis om een ​​akkoord te bereiken over infrastructuurwetgeving, waarvan de heer Biden hoopt dat deze genereuze uitgaven zal omvatten voor belastingverminderingen voor fabrikanten en consumenten van elektrische voertuigen, evenals directe overheidsinvesteringen in 500.000 nieuwe elektrische voertuigen. laadstations voor voertuigen.

Nick Conger, een EPA-woordvoerder, zei in een e-mail dat de heer Regan deze week heeft gesproken met leiders van autofabrikanten en dat de “gesprekken constructief zijn geweest naarmate het agentschap voortgang maakt met acties om de uitstoot van auto’s en lichte vrachtwagens aan te pakken. ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *