Terugroepen van Kia-voertuigen met speciale waarschuwing: niet in de garage parkeren

Op het gebied van consumentenwaarschuwingen was de adviserende dinsdag van de National Highway Traffic Safety Administration over een terugroepactie van bijna 380.000 Kia-voertuigen het equivalent van een knipperend dashboardlampje.

“Totdat deze teruggeroepen voertuigen zijn gerepareerd,” zei het adviesbureau, “is de veiligste plek om ze te parkeren buiten en weg van huizen en andere structuren.”

Kia, de Koreaanse autofabrikant, heeft dinsdag een terugroepactie uitgegeven voor Sportage compacte sport-utility voertuigen van 2017 tot 2021 en Cadenza sedans uit dezelfde periode, vanwege bezorgdheid dat elektronische componenten kortsluiting zouden kunnen veroorzaken en brand kunnen veroorzaken in de motorruimte van bepaalde modellen.

De getroffen voertuigen zijn modellen die niet zijn uitgerust met “slimme cruisecontrol”, zei de National Highway Traffic Safety Administration, een eenheid van het Amerikaanse ministerie van Transport, dinsdag in haar consumentenrapport.

“Het elektrische circuit in de hydraulische elektronische regeleenheid kan kortsluiting veroorzaken”, zei het bureau. Deze kortsluiting “kan brand in de motorruimte veroorzaken”.

Op haar website beschrijft Kia de Sportage, die een startprijs heeft van rond de $ 24.000, als een “coupé-achtig profiel en atletische houding”. De Cadenza, een full-size sedan, is “een stap in de richting van luxe”, zegt Kia op zijn site, met een startprijs van ongeveer $ 38.000.

Getroffen autobezitters kunnen hun voertuigen naar een Kia-dealer brengen om het probleem te laten verhelpen, aldus federale functionarissen. In getroffen Sportage-voertuigen kunnen dealers bepaalde zekeringen in de elektrische aansluitdoos vervangen en de software van de hydraulische elektronische regeleenheid bijwerken, aldus het bureau. In getroffen Cadenza-voertuigen kan een nieuwe zekeringset met een zekering van 25 A worden geïnstalleerd, ter vervanging van een set met een zekering van 40 A.

Naast het zien van waarschuwingslichten, kunnen bestuurders van getroffen voertuigen een “brandende/smeltende geur” ​​detecteren of “rook uit de motorruimte” zien, zei het bureau in een veiligheidsrapport.

De terugroepactie komt nadat de verkeersveiligheidsadministratie een onderzoek begon naar motorbranden waarbij bepaalde voertuigen waren betrokken die zijn gemaakt door Kia en Hyundai, een partnerautofabrikant, meldde The Associated Press. Een bericht achtergelaten met een Kia-vertegenwoordiger met het verzoek om commentaar, werd dinsdagavond niet meteen beantwoord.

De terugroepactie komt omdat de auto-industrie voor een aantal uitdagingen staat, waaronder een wereldwijd tekort aan halfgeleiders en een winterstorm die autoproducties in verschillende staten heeft stilgelegd of stilgelegd. Bredere technologische veranderingen, zoals een groeiende honger van sommigen naar elektrische voertuigen en auto’s zonder bestuurder, hervormen ook de industrie.

In 2010 stemde Toyota ermee in miljoenen dollars aan boetes te betalen voor het niet snel terugroepen van miljoenen van zijn defecte voertuigen, zeiden federale transportfunctionarissen. In 2014 kregen Kia Motors en Hyundai Motor een boete van in totaal $ 300 miljoen als onderdeel van een schikking met de federale overheid voor het overdrijven van de brandstofzuinigheidsnormen voor 1,2 miljoen auto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *