Denkt u aan een elektrische auto? Maak uw keuze

De aankondiging van General Motors vorige maand dat het zou werken om voertuigen op fossiele brandstoffen tegen 2035 uit te faseren, maakte de verschuiving naar elektrische voertuigen nog eens extra urgent. Een groot deel daarvan wordt aangedreven door regelgevende maatregelen, aangezien staten en landen de verkoop van nieuwe op petroleum aangedreven voertuigen in de komende 15 of 20 jaar willen verbieden.

Een van de attracties van een EV, naast het verminderen van de CO2-uitstoot, is het idee om thuis te tanken en nooit meer een benzinepomp aan te raken. Er kan ook worden bespaard op de lagere onderhoudskosten. Merk ook op dat de meeste modellen in aanmerking komen voor een federaal belastingkrediet van maximaal $ 7.500, en er zijn staatsbelastingkredieten en andere prikkels.

Het beste van alles is dat de voertuigen niet langer een curiositeit zijn. Veel automobilisten, vooral die met een matig woon-werkverkeer, zijn de zorgen over een tekort aan vermogen overwonnen en zien steeds meer in hoe een elektrische auto zinvol kan zijn.

De bruikbaarheid van elektriciteit over lange afstanden is verbeterd met de groeiende beschikbaarheid van DC-snelladers. Die netwerken zijn in toenemende mate beschikbaar langs grote snelwegen en in omgevingen zoals winkelcentra.

Elektra is verkrijgbaar in vele maten, vormen en prijzen, met modellen die eenvoudige boodschappen kunnen doen of buitensporige sportwagens kunnen zijn. Houd er rekening mee dat het tempo van de introductie van nieuwe modellen de laatste tijd is opgevoerd, dus de selectie zal alleen maar groeien met start-ups zoals Lucid Motors.

Hier zijn enkele van de 2021 EV’s die nu beschikbaar zijn. De cijfers voor actieradius en oplaadtijd, bij 240 volt, zijn ontleend aan de 2021 Fuel Economy Guide van het Department of Energy.

Audi e-tron

Typ Crossover

Basisprijs $ 65.900; Sportback $ 69.100

Bereik (EPA geschat) 222 mijl; 218 mijl voor Sportback

Oplaadtijd 10 uur

De E-Tron, geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 2019, was een soort pionier. Als cross-over tussen sedan en SUV is dit luxemodel verkrijgbaar in twee carrosserievarianten: de vierkante vorm van een SUV en de Sportback-stijl met schuin dak. De tweemotorige aandrijflijn van de E-Tron levert 355 pk (tot 402 voor korte sprintjes in de Sport-modus).

BMW i3

Type Subcompacte auto

Basisprijs $ 44,450

Bereik 153 mijl

Oplaadtijd 7 uur

De kenmerkende styling van de i3, gedeeld met een sportievere i3s-versie, maakt duidelijk dat hij anders is. Deze vierdeurs hatchback heeft een trots rechtopstaande lay-out, waarbij de hoogte het fraai getrimde interieur een ruimtelijk gevoel geeft, ondanks de nette voetafdruk die het gemakkelijk maakt om te parkeren. Met een bescheiden bereik zijn stads- en voorstedelijke toepassingen de natuurlijke habitats.

Chevrolet Bolt EV

Type Kleine stationwagen

Basisprijs $ 36.500

Bereik 259 mijl

Oplaadtijd 9,3 uur

De slimme functionele vorm van de Chevrolet Bolt houdt vast aan de beproefde formule van kleine runabouts: hoog met veel glas om het interieur luchtig te maken, maar toch redelijk kort en smal om een ​​gemakkelijk te manoeuvreren pakket te creëren. De Bolt onderscheidde zich in het hebben van die eigenschappen, samen met een aantrekkelijke prijs, bij zijn debuut in 2016, maar concurrenten halen hun achterstand snel in. Toch maakt zijn 200 pk het moeiteloos door de stad rijden.

Ford Mustang Mach-E

Type Kleine kruising

Basisprijs $ 42.895

Bereik 211 tot 305 mijl

Oplaadtijd 8,5 tot 11,4 uur

Ford Motor’s gedurfde entree op de markt van massa-aantrekkingskracht EV’s meeliften op de populariteit van zijn geliefde Mustang. De Mach-E, een vierdeurs cross-over, leunt zwaar op het erfgoed van die eerbiedwaardige Ford, tot en met de galopperende paardenlogo’s en het ontwerp. Hij is verkrijgbaar met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, en Ford biedt een versie aan die is uitgerust met een grotere batterij om een ​​actieradius van 305 mijl mogelijk te maken.

Hyundai Kona Elektrisch

Type kleine SUV

Basisprijs $ 37.390 (niet in alle staten beschikbaar)

Bereik 258 mijl

Oplaadtijd 9,6 uur

Hyundai’s aanpak verschilt van eerdere inzendingen doordat zijn Kona en Ioniq EV’s ook verkrijgbaar zijn met benzinemotor. Gewoonlijk bouwen autofabrikanten een unieke constructie die alleen elektrisch is, maar Hyundai is met deze methode succesvol geweest. Het regeneratieve remsysteem van de Kona Electric, dat de batterij oplaadt bij het vertragen, is gekalibreerd om wat bekend staat als rijden met één pedaal mogelijk te maken, waarbij de bestuurder ook het gaspedaal kan loslaten om de auto te vertragen in plaats van te remmen, in tegenstelling tot sommige modellen.

Hyundai Ioniq Elektrisch

Type Midsize auto (niet in alle staten beschikbaar)

Basisprijs $ 33.245

Bereik 170 mijl

Oplaadtijd 6,1 uur

Net als de Kona deelt de Ioniq zijn lichaam met broers en zussen met benzinemotoren. De Ionic Electric is daardoor bijna niet te onderscheiden van die auto’s, afgezien van het afgeschermde grillegebied. Voordelen van de gedeelde architectuur zijn onder meer een aantrekkelijke prijs.

Mini elektrische hardtop

Type Subcompacte auto

Basisprijs $ 29.900

Bereik 110 mijl

Oplaadtijd 4 uur

BMW’s Mini-merk heeft de afgelopen jaren gedoken in elektrisch vermogen, en de nieuwste poging weerspiegelt zowel de boeiende rijdynamiek van het merk als de beperkingen die worden opgelegd door het kleine formaat van de auto. De Mini is met zijn bereik niet ideaal voor chauffeurs die regelmatig lange ritten maken. Maar met 181 pk en een gewicht van ongeveer 3.100 pond is hij levendig op de weg.

Nissan Leaf

Type Middelgrote auto

Basisprijs $ 31.620

Bereik 149 tot 226 mijl

Oplaadtijd 8 tot 11 uur

Als wereldwijde bestseller heeft de Leaf veel gedaan om bestuurders bloot te stellen aan EV’s. De conservatieve specificaties en timide styling duwden hem uit de schijnwerpers, maar een herontwerp voor 2018 bracht hem terug naar de mainstream-relevantie.

Polestar 2

Type Middelgrote auto

Basisprijs $ 59.900

Bereik 233 mijl

Oplaadtijd 8 uur

Polestar is het merk dat antwoord geeft op de vraag “Waarom heeft Volvo tot voor kort geen elektrische auto gemaakt?” Polestar en Volvo zijn eigendom van de Chinese autofabrikant Geely, en Polestars eerste volledig elektrische model, de Polestar 2, is een vierdeurs concurrent van bijvoorbeeld de Tesla Model 3. Met 402 pk op een sportief afgesteld chassis, maakt het waar aan de ambitie van Polestar als prestatiemerk.

Porsche Taycan

Type Grote auto

Basisprijs $ 79.900

Bereik 199 tot 227 mijl, hoewel sommige modellen nog niet zijn bepaald

Oplaadtijd 9,5 tot 10,5 uur

De auto die eindelijk de schijnwerpers wegtrekt van de Tesla Model S is gearriveerd, en het is een Porsche. Het eerste volledig elektrische productiemodel van de Duitse autofabrikant, de Taycan, is een thuiswedstrijd in termen van prestaties, met tot 750 pk en raamstickers die gemakkelijk voorbij $ 180.000 kunnen zoomen. Typisch voor Porsche zijn er een aantal beschikbare aandrijfsystemen en vermogensniveaus, waaronder Turbo-modellen (die natuurlijk geen turbolader hebben).

Tesla Model 3

Type Middelgrote auto

Basisprijs $ 37.990

Bereik 263 tot 353 mijl

Oplaadtijd 10 tot 11,2 uur

Deze middelgrote vierdeurs is de meest betaalbare auto van Tesla en is zijn bestseller. Het brengt het bedrijf een stap dichter bij het leveren van een echte EV voor de massamarkt

Tesla Model S

Type Grote auto

Basisprijs $ 79.990

Bereik 390 tot 520 mijl

Oplaadtijd 14,7 uur

Misschien wel de meest herkenbare EV van allemaal, de stijlvolle Model S was een doorbraak op het moment van zijn introductie in 2012. Een breed scala aan uitrustingskeuzes en voortdurende ontwikkeling door Tesla hebben de auto fris gehouden. Alle Tesla-modellen zijn compatibel met het Supercharger-netwerk, wat EV-ritten over lange afstanden praktischer maakt. Andere Tesla-modellen zijn de Model X en Model Y SUV’s

Volkswagen-ID. 4

Type kleine SUV

Basisprijs $ 39.995

Bereik 250 mijl

Oplaadtijd n.v.t

Het volledig elektrische ID-merk van Volkswagen arriveert in maart in de Verenigde Staten met de ID. 4, een cross-over die strijdt om vrijwel dezelfde klantenkring als de Hyundai Kona Electric of Tesla Model Y. Het is een speciaal elektrisch model, in tegenstelling tot eerdere inspanningen van VW. Niet alle versies zullen onmiddellijk beschikbaar zijn.

Volvo XC40 Opladen

Type kleine SUV

Basisprijs $ 53.990

Bereik 208 mijl

Oplaadtijd 8 uur

Het eerste volledig elektrische model met het Volvo-embleem is gebaseerd op de XC40, een populaire compacte benzine-SUV. Zijn tweemotorige vierwielaandrijving levert 402 pk. Zoals te verwachten is, wordt hij geleverd met een volledige reeks functies voor bestuurdersassistentie en veiligheidstechnologie. De XC40 Recharge is ruim, net als zijn benzine-tegenhanger, en het interieur zit eveneens vol doordachte gemakken en opbergmogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *