GM sluit alliantie met start-up voor elektrische vrachtwagens Nikola

General Motors en Nikola, een spraakmakende start-up die elektrische vrachtwagens wil produceren, zeiden maandag dat ze een overeenkomst hadden bereikt om alleen samen te werken aan waterstofbrandstofcellen, ter vervanging van een bredere alliantie die ze oorspronkelijk in september hadden geschetst.

De nieuwe overeenkomst roept GM op om brandstofceltechnologie aan Nikola te verkopen. Voorbij zijn de voorzieningen voor GM om een ​​belang van $ 2 miljard in Nikola te nemen, en voor GM om een ​​elektrische pick-up truck te produceren voor het in Phoenix gevestigde bedrijf. Nikola zei dat het niet langer van plan was om die pick-up, de Badger, te produceren.

De aankondiging van september had Nikola’s aandelen en investeerders meer vertrouwen gegeven in de ambitieuze plannen van de start-up om zware vrachtwagens te ontwikkelen die worden aangedreven door waterstofbrandstofcellen en een nationaal netwerk van tankstations.

Maar slechts enkele dagen na de aankondiging van het partnerschap op 8 september bracht een kleine investeringsmaatschappij een rapport uit waarin werd beweerd dat Nikola en zijn uitvoerend voorzitter, Trevor Milton, enorm hadden overschat hoeveel technologie het bedrijf had ontwikkeld. Later die maand nam de heer Milton ontslag.

Nikola’s aandeel daalde maandag met ongeveer 20 procent in de voorbeurshandel.

Dit is een verhaal in ontwikkeling. Kom terug voor updates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *