10 elektrische voertuigen om naar te kijken

Dit artikel maakt deel uit van onze doorlopende Fast Forward-serie, die technologische, economische, sociale en culturele verschuivingen onderzoekt die plaatsvinden naarmate bedrijven evolueren.

Dit was het jaar waarin Tesla’s vergrendeling op high-end volledig elektrische voertuigen begon te breken, waarbij Audi en Jaguar elektrische SUV’s de wereld in stuurden. Ze voegden zich bij meer alledaagse EV’s van Chevrolet, Honda, Hyundai, Kia en Nissan.

Dus 2019 was eindelijk het jaar van de elektrische auto. Rechts?

De verkoop van elektrische auto’s was het dubbele van die van het jaar ervoor, maar ze vielen nog steeds in het niet bij hun broeders die op fossiele brandstoffen werken. Met een hele reeks nieuwe modellen beloofd voor volgend jaar en daarna, en met de infrastructuur van laadstations die nog steeds wordt gebouwd, ligt het kantelpunt voor elektrische auto’s nog steeds in de toekomst.

Maar autofabrikanten zetten veel in op die toekomst, en hoe snel de industrie van de grond komt, hangt niet alleen af ​​van de keuze, maar ook van een verschuiving in de verwachtingen van de klant. Hindernissen voor een doorbraak zijn onder meer hogere prijzen, het einde van federale belastingsubsidies voor sommige modellen en een gebrek aan laadstations – hoewel de industrie beweert dat het meeste opladen ’s nachts thuis zal plaatsvinden. Dat kan vooral een afschrikmiddel zijn, gezien het kortere bereik van elektrische auto’s.

Toch, zoals Mark Reuss, de president van General Motors, onlangs schreef: “net zoals de vraag naar benzineverbruik niet daalt als er meer benzinestations zijn, zal de vraag naar een groter bereik niet afnemen, zelfs niet als de laadinfrastructuur verbetert.”

Tesla’s opladen in Burbank, Californië. De oplaadinfrastructuur groeit, maar is nog steeds een druppel in vergelijking met benzinestations.Credit…Philip Cheung voor The New York Times

Toch groeit die infrastructuur. Meer dan 21.000 locaties in de Verenigde Staten, met zo’n 57.000 aansluitingen, bieden Level 2 opladen, wat misschien 20 mijl aan bereik per uur kan toevoegen. Deze zijn prima voor parkeren op kantoor of ’s nachts, maar nutteloos tijdens een roadtrip.

Voor het opladen tot ongeveer 80 procent van de capaciteit van een batterij in ongeveer een half uur zijn er 3.300 DC Fast Charging-locaties met 12.000 oplaadpunten. Veel hiervan zijn echter eigen Tesla-opladers.

Een traditionele auto kan natuurlijk bij 168.000 benzinestations in het hele land tanken in de tijd die nodig is om een ​​Slim Jim en een cola te kopen.

De evolutie in de richting van elektriciteit heeft autofabrikanten de vrijheid gegeven om met design te spelen – denk aan Tesla’s grillige pick-up – terwijl anderen vasthouden aan beproefde sedans en cross-overs en gewoon de aandrijflijn verwisselen.

Hier is een blik op enkele van de elektrische voertuigen die net op de markt komen, binnenkort beschikbaar zullen zijn of naar verwachting in 2021 zullen aankomen.

De Audi e-Tron Sportback past precies in de traditionele Audi’s. Krediet… Sascha Steinbach/EPA, via Shutterstock

Audi e-Tron Sportback: Een vierdeurs coupéversie van de full-size Audi e-Tron sport utility vehicle, die afgelopen lente werd geïntroduceerd, de Sportback zal naar verwachting dit voorjaar beschikbaar zijn. Ontworpen om eruit te zien en te hanteren als traditionele Audi’s, zullen de e-Tron-modellen vertrouwd aanvoelen voor iedereen die het merk kent.

De e-Tron SUV met vierwielaandrijving laadt in 30 minuten op tot 80 procent van zijn actieradius van 204 mijl met een commerciële snelle DC-lader. Verbeteringen in aerodynamica en batterij-efficiëntie zouden het bereik van de Sportback bescheiden moeten vergroten.

BMW iX3: BMW start volgend jaar met de productie van zijn elektrische SUV in zijn fabriek in China. Het voertuig met achterwielaandrijving zal naar verwachting 286 pk en een actieradius van 273 mijl leveren, volgens de Europese testcyclus, die optimistischer is dan zijn Amerikaanse equivalent.

Ford Mustang Mach-E: Ford schakelde zijn Shelby-ontwerpers in om een ​​traditioneel ogende elektrische SUV te creëren die zou aansluiten bij zijn iconische Mustang-sedan. De eerste versie, een model met 332 pk met vierwielaandrijving, zal eind 2020 beschikbaar zijn, met een GT-versie van 459 pk die over 18 maanden wordt verwacht.

De grootste veranderingen, buiten brandstof, zitten van binnen. Een nieuwe versie van de veel bekritiseerde Ford Sync connect-service zal over-the-air updates bevatten. Kunstmatige intelligentie zal de gewoonten van een gebruiker volgen en passende acties voorstellen. Het kan bijvoorbeeld vragen of u uw moeder op een bepaald tijdstip wilt bellen als het merkt dat u dat gewoonlijk elke dag doet.

Door het begrijpen van natuurlijke taal kunnen gebruikers op verschillende manieren opdrachten geven, zoals “Breng me naar Santa Monica” of “Ik wil naar Santa Monica gaan”.

Het aantal kilometers varieert van een verwachte 210 tot 300 mijl, afhankelijk van het model. In de “frunk” of voorste kofferbak, zal de ruimte die gewoonlijk door een motor wordt ingenomen, ruimte bieden die is ontworpen om ijs vast te houden voor bumperkleven; een aftapplug wordt meegeleverd.

De Mercedes EQC 400 4Matic berekent de meest energiezuinige route. Credit… Mark Blinch/Reuters

Mercedes EQC 400 4Matic: Oorspronkelijk verwachtte het bedrijf volgend jaar in de Verenigde Staten aan te komen, maar de eerste speciaal gebouwde volledig elektrische Mercedes zal worden uitgesteld tot 2021, zo maakte het bedrijf onlangs bekend. Het gaf de schuld aan de vraag in Europa.

Het voertuig met vierwielaandrijving, beginnend rond de $ 70.000, zal zijn op het scherm gebaseerde MBUX-infotainmentsysteem bevatten dat nu in een aantal nieuwe Mercedes-modellen wordt gebruikt. Om de actieradius van het voertuig te optimaliseren, kan het MBUX-systeem de meest energiezuinige routes berekenen en bestuurders naar hogesnelheidslaadstations leiden. De oplaadtijd tot 80 procent bedraagt ​​ongeveer 40 minuten met de snelste opladers.

Porsche Taycan 4S. Het bedrijf maakt een grote duw in de richting van elektriciteit. Krediet … Marcio Jose Sanchez/Associated Press

Porsche Taycan 4S, Turbo en Turbo S: de “instapversie” van Porsche’s eerste elektrische voertuig, de 4S, zal dit voorjaar beschikbaar zijn, vanaf ongeveer $ 104.000. (De binnenkort verschepende Turbo kost ongeveer $ 151.000, en de Turbo S is $ 185.000.)

De twee huidige modellen – verkrijgbaar met 522 of 562 pk – accelereren van 0 naar 60 mijl per uur in 3,8 seconden. De Taycan heeft een bereik van iets meer dan 200 mijl, en het is een van de snelst opladende EV’s die er zijn: een DC-snellader brengt hem in 22 minuten tot 80 procent capaciteit. Het bedrijf verwacht dat tegen 2025 de helft van zijn verkoop volledig elektrische of hybride modellen zal zijn.

Volvo XC40 Recharge: om kosten en time-to-market te besparen, rust Volvo zijn bestaande XC40 SUV uit met een elektrische aandrijflijn. Verwacht aan het einde van 2020, voor “minder dan $ 48.000” na incentives, dit is het begin van een Volvo-productroutekaart die elk jaar één nieuw EV-model zal uitbrengen.

Over-the-air updates zijn beschikbaar voor alle voertuigfuncties. Het “volledig opnieuw doordachte” infotainmentsysteem is gebaseerd op het Android-besturingssysteem, met Google Maps, Google Assistant en de Google Play-app store ingebouwd in het voertuig, zodat ze zonder telefoon werken. De motor met 402 pk zal naar verwachting een bereik van ongeveer 200 mijl bieden. Een snelle commerciële lader vult de XC40 in 40 minuten tot 80 procent van de capaciteit.

Het dashboardscherm strekt zich uit over de Byton M-Byte SUVCredit… John Locher/Associated Press

Byton: Deze in China gebouwde SUV, die zich onderscheidt door vele enorme omhullende schermen, zal vanaf de tweede helft van 2021 in de Verenigde Staten worden verkocht voor een startprijs van $ 45.000. De verkoop in het thuisland begint eind volgend jaar .

Bestuurders kunnen de schermweergave aanpassen om rekening te houden met het feit of het voertuig beweegt of niet, en of de bestuurder of passagier meekijkt. Kunstmatige intelligentie wordt gecombineerd met abonnementen op populaire muziek- en videodiensten en gekoppeld via gezichtsherkenning, zodat het je favoriete artiesten kent. Als de bestuurder dit toestaat, heeft het voertuig toegang tot agenda-evenementen; wetende dat je klaar bent met je spin-klasse, kan het systeem de auto afkoelen voordat je aankomt.

De Byton is verkrijgbaar als een versie met een bereik van 225 of 300 mijl en zal rechtstreeks en via dealers worden verkocht, en medio volgend jaar wordt de eerste bedrijfswinkel in Los Angeles geopend.

Het ontwerp van Canoo is niet het enige radicale: het voertuig zal alleen beschikbaar zijn via een abonnement. Credit… Damian Dovarganes/Associated Press

Canoo: Canoo is een van de hoopvolle start-ups en is van plan zijn gelijknamige model eind 2021 te verkopen. In tegenstelling tot verschillende gevestigde merken heeft Canoo gebruik gemaakt van het ontbreken van een verbrandingsmotor om het uiterlijk van een voertuig te herzien.

De symmetrische Canoo is gepositioneerd als ‘een stedelijke loft op wielen’, zegt het bedrijf, met de achterbank meer als een bank. Om de binnenruimte te vergroten, elimineert Canoo het traditionele motorcompartiment en de beschermende firewall. Het gebruik van “steer by wire”, een elektronisch in plaats van een mechanisch systeem, elimineert de noodzaak voor verschillende mechanische componenten, wat ook zorgt voor meer vrijheid bij de plaatsing van het stuur.

Infotainment zal worden aangeboden via een smartphone-verbinding.

De Canoo, met een verwachte actieradius van 250 mijl, zal alleen beschikbaar zijn via een abonnement, waarvan de prijs (nog niet bekendgemaakt) het voertuig, de registratie, het rijbewijs en de verzekering dekt. Het abonnement kan op elk moment worden opgezegd of worden overgezet naar een ander model, indien beschikbaar.

Het interieur van Faraday Future’s FF91 luxe voertuig.Credit… Lucy Nicholson/Reuters

Faraday Future: ooit voor dood achtergelaten na een spetterende première drie jaar geleden, een geplande fabriek in Las Vegas die nooit werd gebouwd en een Chinese oprichter en financier die failliet ging, is het bedrijf terug met een nieuwe leider, het voormalige hoofd van Byton; nieuwe financiering; en een heroverwogen voertuig.

Waar Faraday Future ooit pleitte voor de ‘breng je eigen apparaat’-benadering van infotainment die nu wordt gepromoot door Canoo, zal de huidige versie van de grote SUV 11 schermen hebben in zijn ultra-high-end FF91.

Het bedrijf beweert dat de FF91 in een verbazingwekkende 2,2 seconden van nul naar 60 zal accelereren (hoewel het niet duidelijk is waarom iemand dat zou moeten doen), en $ 150.000 tot $ 200.000 zal kosten als het in september uitkomt. Als er vraag is, kan het bedrijf jaarlijks tot 15.000 eenheden bouwen in een fabriek in Hanford, Californië, die kleiner is dan de ambitieuze die het in Las Vegas heeft verlaten.

Het bedrijf zegt dat het met dat volume geld zal verdienen door zijn hardware en software aan concurrenten te verkopen. Er bestaan ​​plannen voor een kleinere, meer betaalbare FF81 en het bedrijf hoopt eind 2020 in preproductie te gaan.

Volkswagen ID4 Crozz: VW’s eerste speciaal gebouwde EV, deze compacte SUV komt eind 2020 in de Verenigde Staten, met een prijs van rond de $ 30.000 na aftrek van belastingen. Dit wordt in 2021 gevolgd door een grotere SUV in Passat-formaat, de Space Vizzion, en in 2023 door de Buzz, Volkswagens elektrische versie van zijn iconische bus. De voertuigen zullen eerst worden geïmporteerd en uiteindelijk worden gebouwd in de fabriek van de autofabrikant in Chattanooga, Tennessee.

De ID4 is ongeveer even groot als de Tiguan van VW en heeft een bereik van 200 tot 300 mijl. Navigatiecommando’s worden weergegeven in een heads-up display op de voorruit, met pijlen op het scherm die aangeven wanneer u moet afslaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *